Odbojkaši Zvezde (Star sport)
Odbojkaši Zvezde (Star sport)

Zvezda moćna kao nekad! Velika pobeda u strašnom meču protiv najjačeg tima u zemlji

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 21:54

U crveno-belom derbiju, Crvena zvezda nanela ubedljiv poraz Vojvodini

Srpska muška odbojka je poslednjih 10 godina bila obojena u crveno-belo. Posle petogodišnje dominacije Crvene zvezde, usledila je petogodišnja dominacija Vojvodine. Novosadske Lale su prethodnih pola decenija bile nedodirljive i lako su gazile konkurenciju.

Ali izgleda da Crvena vezda najavljuje povratak na staze stare slave!

Izabrane vesti

Prošle sezone je Voša u četvrtfinalu plej-ofa rutinski preslišala Zvezdu koja je ovog leta podmladila tim i to izgleda jako dobro na startu prvenstva. Posle gostujuće pobede nad Mladim Radnikom u prvom kolu, Zvezda je večeras u derbiju pružila fenomelanu igru i došla do iznenađujuće pobede nad Vojvodinom – 3:0 (25:21, 30:28, 28:26).

Voši je ovo prvi potraz u sezoni posle pobeda u Superkupu Srbije i prvom kolu nacionalnog šampionata. Novosađani su i u Beogradu bili ozbiljni favoriti za trijumf ali je Zvezda sve iznenadila. Iako beogradske crveno-bele nisu ni ubrajali u red kandidata koji mogu da uzdrmaju Vošin tron, oni za sada igraju iznad svih očekivanja. Novi trener Igor Žakić je izgleda sjajno ukomponovao ekipu sa nekolicinom pojačanja i beleži odlične rezultate na početku.

Čak i kada je Zvezda posle dominantne igre osvojila prvi set, nije se nazirala maksimalna pobeda. I dalje je bilo za očekivati da Vojvodina napravi preokret i pokaže snagu.

Prava drama je viđena u drugom setu. Zvezda je vodila 17:13, ali je Voša preokrenula i došla do dve set lopte - 24:22. Zvezda je uspela da veže tri poena i dođe do svoje prve set lopte. Usledila je rezultatska klackalica, po jedna set lopta na obe strane, pa još jedna za Vošu i novi preokret Zvezde! Iskoristili su domaći odbojkaši treću set loptu i poveli sa 2:0! Blistao je u drugom setu Nikola Meljanac sa 11 osvojenih poena i preko 50 odsto uspešnosti u napadu.

Zvezdine uzdanice Nikola Meljanac i Andrej Ristić (Star sport)Zvezdine uzdanice Nikola Meljanac i Andrej Ristić (Star sport)

Žestoka borba se vodila i u trećem setu. Imala je Zvezda 24:21 i tri meč lopte ali gosti nisu odustajali! Spasili su tri meč lopte, potom i četvrtu, pa petu ali šestu nisu uspeli. crvena zvezda je posle velike borbe ostvarila maksimalnu pobedu. Bolje večeras funkcionisao Zvezdin napad, bolje je išao i servis (10:3 u as servisima), a i blok je bio na nivou Vošinog.

Nikola Meljanac je sa 22 poena bio najefikasniji u Zvezdinom timu sa tačno 50 odsto uspešnosti u napadu. Ali treba istaći i fenomenalnog primača Andreja Ristića koji je osvojio 19 poena sa 71 odsto uspešnosti u napadu, a pogodio je neke mnogo bitne poene u trećem setu. Na drugoj strani se istakao Radoslav Parapunov sa 17 osvojenih poena.




tagovi

OK Crvena ZvezdaOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara